Sarcina este una dintre minunile umane care incanta si deopotriva sperie orice viitor parinte. Fiecare zi experimentata de o viitoare mamica este unica, iar setea de informatii pe care o cunosc ambii parinti este una foarte mare. Printre numeroasele informatii utile si interesante despre modul in care evolueaza un bebelus in burtica mamei, se ascund si o multime de mituri total neadevarate, care au prins radacini in constiinta populara si au ajuns sa fie crezute de foarte multi oameni. Iata, asadar, cateva mituri ciudate din popor pe care o sa le auzi, fara doar si poate, in momentul in care esti insarcinata.

  • Poftele ofera informatii despre sexul copilului. Se spune ca femeile care poftesc dulce vor avea fetita, iar cele care poftesc sarat vor avea baietel. Cum ramane cu acru sau picant? Evident, mitul este unul total neadevarat, chiar daca in aproximativ 50% dintre cazuri se adevereste..
  • Bataile inimii spun si ele sexul copilului. Este un mit usor de crezut, in conditiile in care are o anumita conotatie medicala. Se crede ca daca bataia bate mai repede de 140 de batai pe minut sexul copilului va fi feminin, iar daca bate mai incet, va fi masculin. Nu exista nicio explicatie medicala in acest sens si cu siguranta, multe mamici pot confirma ca nu este adevarat.
  • Gravidutele care fura alimente transmit un semn pe corpul copilului. Este unul dintre cele mai populare mituri, insa la fel ca si in cazul primelor doua, este total neadevarat. Este si greu de demonstrat, in conditiile in care numarul gravidelor care fura nu este unul de luat in seama, sau cel putin noi asa speram.
  • Atunci cand esti insarcinata trebuie sa mananci cat pentru doi. Este un mit pe care majoritatea femeilor il doresc adevarat. Din pacate, nu este. Conform medicilor, in primele 6 luni de sarcina trebuie sa mananci aproximativ 2000 de calorii pe zi, iar in ultimele 3 luni numarul creste cu 300 de calorii. Daca depasesti risti sa te ingrasi, iar acest lucru nu este cauzat de sarcina.
  • Arsurile stomacale din timpul sarcinii ofera indicii referitoare la cantitatea de par pe care o are bebelusul. Toate femeile insarcinate au arsuri, sau aproape toate, iar in ceea ce priveste parul, majoritatea copiilor se nasc cu par, asadar, este un mit care nu se bazeaza pe nicio informatie reala.

Daca esti viitoare mamica, esti la prima experienta de acest fel si auzi tot felul de mituri pe care nu stii daca sa le crezi sau nu, singurul lucru pe care il ai de facut este de a-ti intreba medicul. Acesta iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru a duce o sarcina la bun sfarsit, in cel mai sanatos mod cu putinta. Internetul este plin cu informatii utile, dar si cu o multime de informatii care te induc in eroare, asdar, nu iti recomandam sa te afunzi prea tare in informatiile gasite pe internet si in niciun caz sa te bazezi orbeste pe ele.

De razvan