fertilitate

Teoretic, raspunsul la aceasta intrebare il puteti afla urmarind simptomele si semnele specificice organismului vostru, insa practic, lucrurile s-ar putea sa stea un pic diferit. Concret, nu poti fii sigur(a) 100% ca esti fertil sau fertila pana in momentul in care ai reusit sa concepi un copil. Cu alte cuvinte, atunci cand, ca femeie, reusesti sa ramai insarcinata sau, ca barbat, afli ca partenera ta este insarcinata cu tine, poti spune ca esti fertil(a). Desigur, cea mai directa metoda de a afla cu exactitate, este controlul la un medic de specialitate.

In cazul femeilor, semnele de fertilitate includ un ciclu menstrual regulat. Deci, daca stii ca menstruatia ta se produce la fiecare 24-35 de zile, inseamna ca ovulatia este una normala. Alte semne includ un simt al mirosului foarte dezvoltat in a doua jumatate a ciclului menstrual, schimbari de consistenta ale mucusului cervical in apropierea ovulatiei, un aer sexy debordant in apropierea ovulatiei, cresterea sensibilitatii la nivelul sanilor si, nu in ultimul rand, mentinerea unui indice de masa corporala in limitele normale.

La persoanele de sex masculin, lucrurile sunt un pic mai complexe pentru ca singurul indicator vizibil al infertilitatii ar fi disfunctia erectila. Doar o analiza de sperma poate dezvalui cu precizie daca un batbat poate concepe sau nu.

De Monica