Vaginoza bacteriana este un tip de infectie dezvoltata la nivelul vaginului, ce apare din cauza supraaglomerarii bacteriilor. In mod natural, zona vaginala are atat bacterii bune, cat si bacterii rele. Dupa cum sugereaza si numele, vaginoza bacteriana apare atunci cand exista prea multe bacterii rele. Aceasta este o afectiune des intalnita in randul femeilor si poate fi tratata usor, cu ajutorul medicului, care recomanda, de cele mai multe ori, tratament cu antibiotic, sau acasa, folosind remedii naturale.

Sa aruncam o privire asupra celor mai eficiente remedii naturale pentru vaginoza bacteriana:

Iaurtul. Fiind un probiotic natural, iaurtul contine o multime de bacterii sanatoase. Potrivit expertilor, consumul de iaurt ne ofera o buna parte din bacteriile sanatoase de care avem nevoie, ajutand la mentinerea echilibrului florei vaginale. Pentru tratarea vaginozei bacteriene, se recomanda consumul a cel putin un iaurt de 200 de mililitri pe zi.

Probioticele. Dupa cum am mai spus, iaurtul are o cantitate semnificativa de probiotice. Dar daca te feresti de lactate dintr-un oarecare motiv, poti intotdeauna opta pentru suplimente cu probiotice pe care le gasesti in farmacii. Acestea se gasesc atat in forme lichide, cat si sub forma de pilule si trebuie consumate zilnic, timp de o saptamana, pentru tratarea eficienta a vaginozei bacteriene.

Usturoiul. Cand vine vorba de proprietati antibacteriene, usturoiul se afla in topul listei de alimente. De ani de zile, acest ingredient miraculos este folosit ca remediu eficient pentru o varietate de afectiuni, inclusiv pentru vaginoza bacteriana.

Peroxidul de hidrogen. Conform unui studiu realizat in anul 2003, vaginoza bacteriana poate fi tratata prin consumul timp de o saptamana a unei mici cantitati de peroxid de hidrogen. Este nevoie de doar 30 de grame pe zi (circa o lingura) pentru ca tratamentul sa fie eficient. Peroxidul de hidrogen poate fi consumat fara griji, deoarece nu are efecte secundare.

Uleiul de arbore de ceai. Avand o gama larga de proprietati puternice antifungice si antibacteriene, uleiul de arbore de ceai poate fi utilizat pentru a trata mai multe probleme cauzate de bacteriile rele, inclusiv vaginoza bacteriana. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci uleiul de arbore de ceai cu un alt tip de ulei, cum ar fi cel de masline, migdale dulci sau de nuca de cocos. Asigura-te insa ca optezi pentru un tip de ulei care nu iti creeaza reactii alergice. Odata ce l-ai ales pe cel potrivit, poti amesteca o lingura din uleiul pentru care ai optat cu cateva picaturi de ulei de arbore de ceai. De asemenea, este nevoie ca tratamentul sa fie tinut zilnic, timp de o saptamana, pentru a da roade.

De razvan