Papyrus with elements of egyptian ancient history

Foarte multe lucruri s-au schimbat in Egipt din Antichitate pana in zilele noastre. Cultura lor a inregistrat schimbari majore in politica, religie si economie. Chiar si relieful a preluat o noua forma in anumite feluri. Egiptul este in prezent o tara musulmana; prin urmare multe dintre vechile practici si obiceiuri in ceea ce priveste fertilitatea si sarcina au disparut. Acest articol se concentreaza pe a oferi o privire asupra unuia dintre cele mai puternice si misterioase imperii antice ale lumii; si cum fertilitatea si sarcina au jucat un rol major in cultura egipteana antica.

Convingerile si practicile fertilitatii in Egiptul Antic:

In ceea ce priveste fertilitatea, barbatii nu erau considerati de obicei ca fiind problema daca femeia nu putea ramane gravida; cu toate acestea, un barbat casatorit cu mai multe femei care nu reusea sa lase nicio femeie gravida nu era considerat „barbat”. Intimitatea nu era un subiect tabu in Egiptul Antic; iar procrearea era esentiala pentru egipteni, nu doar pentru a supravietui, ci si pentru a inflori. Desi femeile aveau statutul egal cu barbatii in Egiptul Antic, cei mai multi barbati considerau ca femeile care erau fertile si concepeau mai multi copii erau superioare celor „sterpe”, care nu aveau copii.

Femeile aveau anumite ritualuri si practici spirituale pentru a masura si asigura fertilitatea. Cunostintele despre aceste obiceiuri legate de fertilitate provin din papirusuri si din fresce vechi din diferite locuri din Egipt si sunt diferite in functie de regiune si de dinastie.

Obiceiuri stranii legate de fertilitate in Egiptul Antic:

Se considera ca, daca o femeie punea o ceapa mica sau un catel de usturoi in interiorul ei pe timp de noapte, a doua zi, daca respiratia ei mirosea, insemna ca era pregatita sa conceapa. Cercetatorii sugereaza ca absorbtia compusilor sulfurici ai cepei in sangele femeii prin intermediul vaselor de sange submucosale ducea de fapt la respiratia cu miros de ceapa (sau de usturoi).

Sangele menstrual (considerat un lucru murdar si dezgustator in cultura egipteana musulmana moderna) era vazut in Egiptul Antic ca avand proprietati fertile puternice; astfel ca era adesea folosit pentru a freca partea interioara a coapselor femeii in dorinta de a promova fertilitatea uterului.

Intr-o alta practica legata de fertilitate in Egiptul Antic, uleiul era frecat de sanii femeii pe timp de noapte; apoi dimineata, daca venele erau „bune si puternice”, insemna ca femeia era gata sa conceapa.

Obiceiuri legate de sarcina in Egiptul Antic:

Vechii egipteni aveau propriul lor test de sarcina pe care il foloseau pentru a detecta daca o femeie era insarcinata sau nu; si chiar pentru a afla sexul copilului. Acest test includea umplerea a doi saculeti, unul cu grau si altul cu orz. Femeia care voia sa afle daca este insarcinata trebuia sa stropeasca cei doi saculeti cu propria urina. Daca unul dintre cele doua tipuri de seminte incoltea, insemna ca femeia era insarcinata. Daca semintele de orz erau cele care incolteau, insemna ca sexul copilului este masculin. Daca era graul cel care dadea roade, atunci se considera ca fatul este fetita.

De razvan