Sursa foto Flickr

Până acum ai tot citit despre alimentele pe care trebuie să le introduci în dieta ta zilnică odată ce ai rămas însărcinată, dar, dacă nu eşti atât de norocoasă, ce poţi să faci pentru a stimula fertilitatea?

Pot anumite alimente să te ajute în procesul de a concepţie? Răspunsul este DA.

Chiar dacă eşti abia la început şi doar te gândeşti ca ai vrea un copil, sau deja încerci de mult timp să rămâi însărcinată, iată şapte alimente care stimulează fertilitatea şi pe care trebuie să le incluzi neapărat în meniul tău zilnic.

  1. Îngheţata. Nu-i aşa că sună bine? Studii de specialitate au arătat că o porţie zilnică de produse din lapte integral, cum este îngheţata, oferă protecţie împotriva infertilităţii ovulatorii.
  2. Pâinea din grâu integral. Introdu în alimentaţia ta carbohidraţi complecşi cum sunt cei din pâinea neagră sau orezul brun pentru a menţine scăzut nivelul zahărului din sânge. Un studiu recent a descoperit că femeile care prezintă valori crescute ale glicemiei au şanse reduse la jumătate de a rămâne însărcinate.
  3. Fasolea. Nu doar că oferă protecţie împotriva afecţiunilor cardiovasculare, dar s-a dovedit că fasolea este un foarte bun stimulent al fertilităţii. Cercetătorii au descoperit că femeile care consumă o cantitate mare de proteine vegetale au rămas însărcinate cu mai mare uşurinţă.

    Sursa foto Flickr
  4. Spanacul sau legumele de culoare verde. Sunt bogate în folaţi care stimulează ovulaţia şi îmbunătăţesc calitatea spermei în cazul bărbaţilor.
  5. Uleiul de masline. Adaugă ulei de masline ca dressing atunci când consumi legumele verzi; acesta are rol antiinflamator la nivelul întregului organism, favorizând atât ovulaţia, cât şi concepţia şi dezvoltarea embrionului.
  6. Seminţele de dovleac. Foarte bogate în fier, seminţele de dovleac reprezintă un adevarat stimulent al fertilităţii. O cercetare recentă a arătat că femeile care şi-au suplimentat aportul zilnic de fier au avut cu 40% mai puţine dificultăţi în a rămâne însărcinate.
  7. Somonul. Conţinutul ridicat al acestuia în acizi graşi esenţiali de tip omega-3 reglează activitatea hormonilor sexuali şi îmbunătăţeşte fluxul sangvin la nivelul organelor reproductive.

De M. Anca