Sursa foto Pexels

Nu mai este un secret pentru nimeni că, în societatea actuală, chiar şi cuplurile foarte tinere întâmpină dificultăţi în conceperea unui bebeluş.

Alimentaţia sănătoasă este unul dintre cei mai importanţi factori în stimularea fertilităţii, dar un fapt mai puţin cunoscut este felul în care plantele joacă un rol în acest sens. Consumul de ceai din plante este întotdeauna o opţiune nu numai la îndemână, dar şi foarte eficientă în echilibrarea producţiei hormonale, precum şi în stimularea libidoului.

Plantele cu efect de stimulare a fertilităţii pregătesc corpul femeii pentru a rămâne însărcinată prin impactul pe care acestea îl au asupra sistemului reproductiv, dar şi ajutând-o să se relaxeze, ceea ce va facilita concepţia. Probabil că ai auzit de foarte multe ori că medicii recomandă pur şi simplu relaxarea pentru a obţine rezultate cât mai rapid atunci când o femeie doreşte să rămână însărcinată.

Sursa foto Pexels

Urzica

Nu numai că stimulează şi tonifică uterul, dar are şi un efect benefic asupra funcţionării rinichilor şi glandelor suprarenale. Dacă eşti sau ai fost consumatoare de cafea, ceaiul de urzică este tocmai potrivit pentru tine.

Consumul a una, două sau chiar mai multe ceşti pe zi din acest ceai plin de minerale şi clorofilă timp de câteva luni îţi va pregăti corpul pentru sarcină şi va înlătura riscul de avort spontan în primele săptămâni.

De asemenea, ceaiul de urzică este fantastic şi în pregătirea corpului mamei pentru naştere, datorită conţinutului său ridicat în vitamina K.

Continuă să consumi ceai de urzică şi după naştere, deoarece stimulează lactaţia.

Infuzia din această plantă ajută de asemenea la ameliorarea alergiilor, având un efect antihistaminic destul de puternic.

Trifoiul roşu

Trifoiul roşu este un excelent stimulent al fertilităţii feminine datorită cantităţilor mari de calciu şi magneziu pe care le conţine. Aceste două minerale au o contribuţie majoră asupra capacităţii femeii de a concepe.

Această plantă conţine fiecare dintre oligoelementele necesare funcţionării desăvârşite a sistemelor endocrin şi reproductiv.

Trifoiul roşu are un efect alacalizant asupra organismului şi ajută la obţinerea echilibrului hormonal de care ai nevoie pentru a rămâne însărcinată. Prin efectul său alcalinizant, ajută la realizarea unui pH uterin favorabil concepţiei.

Zmeura roşie

Frunzele de zmeură roşie, în special cea sălbatică, au un conţinut ridicat de calciu. Ca şi urzica şi trifoiul roşu, frunzele de zmeură roşie tonifică uterul şi, prin urmare, au un efect de stimulare a fertilităţii.

Efectul frunzelor de zmeură roşie de stimulare a fertilităţii este amplificat în combinaţie cu alte plante, în mod special cu trifoiul roşu.

Pentru a îmbunătăţi rezultatele, adaugă la fiecare ceaşcă din infuzia de frunze de zmeură roşie şi trifoi roşu 5-15 picături de tinctură de rădăcină de Dong Quai.

De M. Anca