Sursa foto Flickr
Sursa foto Flickr

Foarte multe femei îşi pun întrebarea dacă o dietă cu ouă le-ar putea ajuta să rămână însărcinate cât mai repede posibil.

Probabil că deja ştii că o alimentaţie sănătoasă este absolut necesară în cazul în care vrei să vezi cele două liniuţe de pe testul de sarcină cât mai rapid.

Consumul de fructe, legume, cereale integrale, carne slabă şi produse lactate nedegresate, împreună cu eliminarea din dieta ta zilnică a produselor alimentare procesate, a dulciurilor şi a gustărilor nesănătoase te vor ajuta în mod real să-ţi creşti nivelul fertilităţii.

Oul este un aliment nu numai sănătos, dar şi complex, reprezentând o foarte bună sursă de proteine de calitate, şi, în acelaşi timp, de energie. În mod evident, oul nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta atunci când vrei să rămâi însărcinată. Chiar şi după ce sarcina a fost confirmată, trebuie să continui să consumi ouă, deoarece îţi vor oferi nutrienţii necesari unei dezvoltări normale a bebeluşului.

Pe lângă proteine, ouăle mai conţin şi fier, seleniu, magneziu, vitamine din grupul B, vitaminele A şi C, dar şi zincul atât de necesar în stimularea fertilităţii sau în dezvoltarea armonioasă a fătului. Acest conţinut complex face ca oul să fie o alegere excelentă atunci când îţi alcătuieşti dieta prenatală.

Desigur, va trebui să fii foarte atentă la felul în care ouăle sunt pregătite pentru a fi consumate şi la cât de proaspete sunt. Evită ouale vechi şi provenite din surse neverificate, deoarece vei risca o toxiinfecţie cu salmonella. De asemenea, consumă ouale pregatite în mod sănătos, nu prăjite sau omletă, ci mai degrabă fierte.

Alege ouăle de prepeliţă în locul celor de găină, sunt mai sănătoase şi conţin mai puţin colesterol, şi evită-le pe cele de raţă, care sunt mai greu de digerat şi au un risc mai mare de contaminare cu salmonella.

Dacă nu eşti foarte sigură de felul în care o dietă cu ouă îţi poate influenţa fertilitatea, cel mai bine este să discuţi cu medicul specialist. Acesta îţi va recomanda cea mai potrivită dietă pentru situaţia ta şi suplimentele de care ai nevoie pentru a rămâne însărcinată.

De M. Anca