Mierea si polenul de albine par a fi un izvor nesecat de beneficii pentru sanatatea organismului uman. Surprinzator sau nu, polenul de albine s-a dovedit a fi extrem de benefic si atunci cand vine vorba de fertilitate.

Din pacate, in ultimii ani s-a inregistrat o crestere constanta a numarului de persoane cu probleme de infertilitate. Mancarea nesanatoasa, stresul zilnic, poluarea si alti factori externi influenteaza in mod negativ fertilitatea femeilor si barbatilor. De aceea, cercetatorii au studiat si au descoperit fel si fel de metode de prevenire si combatere a fertilitatii, venind pe piata cu diferite tratamente. Polenul de albine este unul dintre suplimentele naturale care s-au dovedit a fi eficiente in stimularea sanatatii reproducerii. In acest articol, va vom arata in ce mod acest produs miraculos al naturii ajuta la cresterea fertilitatii.

Unele dintre cauzele infertilitatii la femei sunt defectele congenitale, anumite interventii chirurgicale si infectiile ce duc la blocarea trompelor uterine. Printre alte cauze se numara endometrioza, o afectiune ginecologica ce afecteaza, printre altele, uterul femeii, dar si consumul excesiv de droguri sau alcool.

Cu toate acestea, cauza principala a infertilitatii la femei este legata de problemele ovarelor. Ovarele nesanatoase produc ovule nesanatoase.

Exista, de asemenea, cazuri in care ovarele nu pot produce deloc ovule, ceea ce duce la anovulatie (lipsa ovulatiei), amenoree (lipsa ciclului menstrual) sau ambele.

Din pacate, femeile care nu au ovulatie sau menstruatie nu pot concepe copii.

Polenul de albine hraneste si mentine ovarele sanatoase!

Polenul de albine ajuta la productia si eliberarea de ovule sanatoase. Cu alte cuvinte, acest produs al naturii ajuta la normalizarea ciclului menstrual, precum si la cresterea nivelului de fertilitate al femeii.

Barbatii pot si ei sa sufere de infertilitate. In cazul lor, principala cauza a acestei probleme este numarul scazut de spermatozoizi; pentru ca un copil sa poata fi conceput, este nevoie atat de un ovul sanatos de la o femeie cat si de sperma sanatoasa de la un barbat. Orice problema legata de sperma sau de ovule va scadea sansele de a concepe copii.

Polenul de albine contine toate vitaminele necesare (vitaminele A, B, C, D, E si acid folic) pentru cresterea fertilitatii. De fapt, polenul si mierea de albine in general contin aproximativ 96% din nutrientii de care avem nevoie pentru a ne bucura de o viata sanatoasa. Printre acesti nutrienti gasim, pe langa vitamine, proteine si multe minerale benefice, cum ar fi calciu, cupru, fier, zinc, potasiu, magneziu si mangan, care ne fortifica sanatatea generala, inclusiv fertilitatea.

Mai mult decat atat, polenul de albine stimuleaza cresterea nivelurilor de estrogen. Acest hormon sexual feminin joaca un rol activ in stimularea functiei ovariene si ajuta la eliberarea ovulelor sanatoase. Cu cat ovulele sunt mai sanatoase, cu atat mai mari sunt sansele de a ramane insarcinata. De asemenea, polenul sporeste capacitatea ovulelor de a rezista si de a supravietui in timpul perioadei de incubatie.

Nu in ultimul rand, polenul de albine imbunatateste libidoul, creste nivelul de energie, intareste imunitatea si protejeaza organismul de infectii datorita continutului bogat de acizi grasi esentiali, carbohidrati, glucoza, antioxidanti, vitamine, enzime si minerale.

De razvan