Prezervativele sunt usor de obtinut si usor de utilizat. Acestea ajuta la prevenirea atat a bolilor cu transmitere sexuala, cat si a sarcinilor nedorite. Si prezervativele pot chiar sa imbunatateasca sexul – serios.

Prezervativele sunt eficiente impotriva BTS (bolilor cu transmitere sexuala).

Prezervativele obisnuite (pentru barbati) si prezervativele interne (pentru femei) sunt singurele metode care ajuta cu adevarat la prevenirea raspandirii infectiilor pe cale sexuala, cum ar fi HIV, sifilisul, gonoreea si chlamydia. Chiar daca utilizezi deja pastile sau alte metode de evitare a unei sarcini, este bine sa folosesti si prezervative de fiecare data cand intretii raporturi sexuale pentru a te proteja de boli.

Prezervativele nu costa mult si sunt convenabile.

Prezervativele se gasesc usor la mai toate farmaciile, magazinele drogstore si supermarketuri, precum si la centrele de sanatate si, desigur, in mediul online. Nu ai nevoie de reteta medicala sau de buletin pentru a le cumpara, iar acestea au un pret destul de accesibil (in centrele medicale sunt gratuite). Prin urmare, prezervativele sunt un mod unic, discret si la indemana de a te proteja impotriva sarcinilor nedorite si bolilor cu transmitere sexuala.

Prezervativele pot imbunatati sexul.

Protectia este importanta, dar la fel si placerea. Din fericire, prezervativele le ofera pe amandoua.

Acestea se gasesc intr-o varietate de stiluri, forme si texturi diferite care cresc senzatia de placere la ambii parteneri. Totodata, prezervativele pot chiar intarzia ejacularea, prin urmare acestea cresc durata de timp a sexului.

Indiferent de tipul de sex practicat, prezervativele te vor proteja de orice infectie. Asadar, acestea iti permit sa te concentrezi mai bine asupra placerii si asupra partenerului, fara a-ti face griji cu privire la o eventuala sarcina sau boala. Iar sexul mai sigur este sexul cel mai bun!

Prezervativele ajuta alte metode de contraceptie sa functioneze si mai bine.

Folosirea prezervativelor in plus fata de pastilele de contraceptie va pot oferi o protectie suplimentara pentru evitarea sarcinilor nedorite. Nicio metoda nu este eficienta 100%, prin urmare, utilizarea prezervativelor va vor ajuta sa preveniti sarcina daca apare o greseala in cazul celeilalte metode. Si, nu uita, folosirea prezervativelor te va ajuta sa te protejezi impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Prezervativele nu au efecte secundare.

Majoritatea oamenilor pot folosi prezervative fara probleme – acestea nu au niciun fel de efect advers. Rar, prezervativele din latex pot provoca iritatii la persoanele cu alergii sau sensibilitati la acest material. Si uneori, lubrifierea anumitor tipuri de prezervative poate fi iritanta.

Daca esti alergic la latex, incearca sa schimbi marca sau sa utilizezi prezervative din plastic. Cele fabricate din materiale plastice moi precum poliuretan, polisopren si nitril nu contin latex. Acestea se gasesc in majoritatea locurilor in care sunt vandute prezervativele standard.

De razvan