teste-veneris

Conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), România se plasează în primele 10 locuri din Europa în ceea ce priveşte incidenţa infecţiilor cu transmitere sexuală (ITS). Datele colectate în ultimii ani de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor situează Romania pe locul 2 în cazul infecţiei cu sifilis, principala cauză fiind contactul sexual neprotejat.

Lipsa de informaţii sau ideea că „ţie nu ţi se poate întâmpla aşa ceva” face ca bolile cu transmitere sexuală să se răspândească în continuare şi astăzi.

teste-veneris

Studiile arată că peste 30% din tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani nu au folosit prezervativul la primul contact sexual, în timp ce 16% dintre aceştia nu au folosit niciodată această metodă de protecţie. De asemenea, contactul sexual neprotejat continuă să fie, în ţara noastră, calea de transmitere a infecţiei cu HIV cea mai des întâlnită pentru categoria de vârstă 25 – 29 de ani, iar multe dintre aceste afecţiuni sunt încă subdiagnosticate.

În România, cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală sunt Chlamydia, sifilisul şi gonoreea. Aproximativ 50% din mamele cu aceste afecţiuni transmit infecţia şi copiilor. Infecţia se poate transmite copilului în timpul sarcinii sau în timpul naşterii, iar consecinţele sunt grave şi includ de la malformaţii, avort spontan, naştere prematură.

teste-veneris

Vestea bună e ca acum ai la dispoziţie teste prin care poţi detecta aceste infecţii chiar la tine acasă. Veneris oferă unica gamă de teste rapide din România pentru depistarea infecţiilor cu transmitere sexuală. Acestea îți oferă un rezultat imediat (în maximum 15 minute), cu o precizie similară testelor de laborator (de peste 98%), un diagnostic corect fiind un prim pas necesar pentru însănătoșire.

Testele Veneris au fost create pentru intimitatea de care ai nevoie atunci când simți că ceva nu e în regulă în zona intimă. Poți folosi testele în siguranța, în spațiul tău privat, fără să mai întrebi în stânga și în dreapta, pe ocolite, sau să stai ca pe ace până afli ce problemă ai.

Una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale zonei intime este candidoza, prezentă atât la femei, cât şi la bărbaţi. Veneris oferă un test unisex pentru depistarea infecţiei cu Candida albicans. Testul poate diagnostica rapid infecţia candidozică, prin depistarea în urină a ciupercii Candida albicans, a cărei dezvoltare excesivă cauzează afecţiunea.
Candidoza poate să apară atunci când sistemul imunitar este slăbit, în urma unui tratament cu antibiotice şi la persoanele cu diabet, de aceea se recomandă, mai ales în aceste cazuri, testarea frecventă. Preţ: 21-30 lei.

veneris

Un alt test a fost conceput pentru depistarea rapidă a infecţiilor vaginale, prin identificarea valorilor pH-ului din vagin, de la 3.8 la 4.5. Hârtia de pH, pe care o vei găsi în test, îşi schimbă culoarea în contact cu proba de secreție vaginală, în funcție de valoarea pH-ului tău. Preţul acestui test este de 18.5 lei.

Sifilisul se poate diagnostica rapid folosind testul Veneris, prin depistarea, într-o picătura de sânge, a anticorpilor Treponema pallidum, agentul cauzal al infecţiei cu transmitere sexuală. Este important de ştiut că sifilisul este o infecţie care se transmite prin contact sexual neprotejat, de la mamă la făt sau prin transfuzii de sânge. Dacă rezultatul testului este pozitiv, se recomandă testarea partenerului/partenerilor sexuali şi consultarea medicului pentru tratament. Preţ 59-67.

Infecția cu transmitere sexuală cauzată de bacteria Chalmydia trachomatis poate fi de asemenea depistat rapid prin analiza secreţiei prelevate din profunzimea vaginului, cât mai aproape de colul uterin.
Acest test este doar pentru femei dar, în cazul unui rezultat pozitiv, tratamentul trebuie făcut obligatoriu și de partenerul/ partenerii sexuali.
Acest test nu este potrivit pentru utilizarea în timpul sarcinii! Preţ 59-67 lei.

O altă infecţie cu transmitere sexuală pentru care se recomandă testarea frecventă a ambilor parteneri, mai ales că 70% dintre cei afectaţi nu identifica vreun simptom neplăcut, este tricomoniaza. Trichomonas vaginalis este un parazit care se transmite preponderent pe cale sexuală şi care afectează cel puţin 1 din 4 tineri la nivel naţional. Infecţia cu Trichomonas vaginalis este diagnosticată printr-o analiză rapidă a urinei. În cazul unui rezultat pozitiv, trebuie să consultaţi medicul pentru tratament. Preţ 21-30 lei.

Vaginita bacteriană este cea mai frecventă infecţie vaginală la femeile active sexual şi apare ca urmare a dezechilibrului florei vaginale normale datorită dezvoltarii excesive a bacteriei Gardnerella vaginalis, în detrimentul lactobacililor.
Testul Veneris oferă diagnosticul rapid pentru vaginită bacteriană, prin depistarea în urină a bacteriei, a cărei dezvoltare excesivă cauzează infecţia. Preţ 21-30 lei.

Multe dintre infecţiile cu transmitere sexuală pot coexista, de aceea vei găsi util testul 3 în 1. Acesta oferă un diagnostic rapid, printr-o singură testare a urinei, pentru cele mai frecvente infecţii genitale: candidoza, vaginita bacteriană şi tricomoniaza, care sunt responsabile pentru 90% din cazurile de infecţie vaginală. Preţ 65 lei.

Un alt test unisex este cel pentru depistarea rapidă a infecţiilor urinare. Atât pentru cea de la nivelul tractului inferior (cistită), cât și cel şi superior (pielonefrită), prin măsurarea celor patru parametri semnificativi din urină: lecucocite, nitriţi, proteine şi sânge. Preţ 18.5 lei.

Întârzierea diagnosticului şi tratamentului infecţiilor cu transmitere sexuală în stadii incipiente poate duce la complicaţii serioase cum ar fi infertilitatea, pierderea sarcinii, sarcina extrauterină, cancer anogenital, naştere prematură, precum şi infecţii neonatale şi infantile.