avocado

Este mult prea bine cunoscut faptul că testosteronul, principalul hormon masculin, are, printre multe alte roluri, o importanță deosebită atunci când vine vorba despre viața sexuală, respectiv perpetuarea speciei.

Odată cu înaintarea în vârstă, însă, nivelul acestuita, precum și libidoul scade. Specialiștii s-au gândit în acest sens la o metodă cât mai practică de creștere a nivelului de testosteron, incluzând în meniul săptămânal câteva alimente esențiale.

Iată, așadar, 5 cele mai bune alimente pentru creșterea nivelului de testosterone:

Strugurii – pentru spermatozoizi mai activi – mănâncă zilnic un ciorchine de struguri roșii pentru că în coaja lor se află resveratrol, o substanță care are numeroase efecte pozitive, fiind un ajutor în producerea de spermatozoizi mai rezistenți și mai activi.

Wine, Glass, White, Grapes, Drinks, Alcohol, Barrel

Relevant în acest caz este un studiu realizat în China, care arată că o cantitate de circa 500 de miligrame de resveratrol, care se găsește în aproximativ 10 grame de coajă de struguri roșii, este eficientă pentru creșterea nivelului testosteronului și îmbunătățirii mobilității spermatozoizilor.

Tonul – pentru o dorință sexuală mai intensă – tonul este o sursă bogată de vitamina D, vitamină care poate crește nivelul testosteronului cu până la 90%, reducând, în același timp, nivelul unei substanțe chimice care scade libidoul (SHBG), arată un studiu realizat de Universitatea Medicală Graz din Austria.

De reținut este faptul că o conversă de ton conține doza zilnică recomandată de vitamina D.

Avocado – pentru curățarea vaselor de sânge – în organism este prezent și colesterolul rău, adică LDL-ul, care nu doar îngrașă arterele, crescând riscul de boli cardiovasculare, ci duce și la disfunție erectilă, respectiv o circulație sangvină deficitară în zona genitală. Un studiu arată că bărbații care consumau grăsimi mononesaturate în cantități mari, și aici amintim avocado, nuci, uleiuri vegetale, aveau mai puțin colesterol LDL și mai mult testosteron.

Cea mai bună variantă aici poate fi reprezentată de avocado zdrobit, pe o felie de pâine, cu câteva felii de somon afumat.

Rodiile – pentru a lupta cu ipotența – Jurnalul Internațional al Ipotenței arată faptul că 47% dintre bărbații ipotenți care au consumat un pahar de suc de rodii natural zilnic au observat o îmbunătățire a problemei lor.

Deoarece sunt foarte bogate în antioxidanți, rodiile ajută la optimizarea nivelului de testosteron.

Varza – pentru a elimina din hormonii feminini – cum orice bărbat are și hormoni feminini, în cantități mici, este recomandat consumul de varză, tocmai pentru că aceasta conține o substanță care elimină o parte dintre aceștia. Universitatea Rockefeller, printr-un studiu, a demonstrat că la bărbații sănătoși care au luat 500 miligrame din acea substanță zilnic, nivelul de esterogen, principalul hormon feminin, s-a înjumătățit, făcând testosteronul mai eficient.