Multe cupluri viseaza sa aiba candva copii. Din pacate, nu toate reusesc sa conceapa copii, chiar daca incearca ani la rand. In unele cazuri, fertilitatea barbatului poate fi sursa acestei probleme si, prin urmare, necesita ajutor. O dieta buna si un stil de viata sanatos sunt primele lucruri pe care ar trebui sa le ia in considerare persoanele care isi doresc o fertilitate mai buna si, implicit, mai multe sanse de a se reproduce. S-a constatat ca anumite substante nutritive pot imbunatati fertilitatea atat pentru femei cat si pentru barbati.

Iata, in randurile de mai jos, cele mai bune 5 substante nutritive pentru cresterea fertilitatii masculine:

1. Vitamina C. Vitaminele pentru fertilitate sunt cele mai bune cai prin care se poate mari numarul de spermatozoizi, iar vitamina C este probabil cel mai bun nutrient cu care sa incepi. Gasita intr-o sumedenie de fructe si legume, inclusiv in mango, portocale, kiwi, broccoli, ardei si cartofi, aceasta vitamina ajuta sperma sa nu se aglomereze si sa curga liber, oferind barbatilor o sansa mai mare de a deveni fertili. O doza zilnica de 500-1000 de miligrame de vitamina C ar trebui sa fie suficienta pentru a ajuta la imbunatatirea fertilitatii masculine.

2. Vitamina E. Vitamina E creste fertilitatea masculina deoarece da spermei puterea de a penetra ovulul femeii. Aceasta este practic cea mai importanta parte a conceperii. Cerealele, semintele de floarea soarelui, fructele cu coaja lemnoasa, legumele cu frunze verzi, rosiile, untul de arahide si avocado sunt surse grozave de vitamina E. 15 mg pe zi este doza zilnica recomandata, insa se poate lua si mai mult.

3. Vitamina B. Vitamina B, in special vitamina B12, este una dintre multele vitamine care au calitatea de a creste sansele barbatilor de a face copii. Nu exista nicio limita pentru adminstrarea vitaminei B12 deoarece aceasta nu afecteaza organismul indiferent de doza. Cu toate acestea, doza zilnica recomandata este de 2,4 mcg. Gasit in peste, fasole, oua, fructe de mare, lapte si legume cu frunze verzi, acest nutrient creste calitatea si productia spermatozoizilor si este de neevitat de barbatii care incearca sa isi mareasca familia pe cale naturala.

4. Arginina. Vitaminele pentru tratarea infertilitatii s-au dovedit a fi eficiente pentru cresterea sanselor cuplurilor de a face copii, iar arginina nu face exceptie. Acesta este un aminoacid care creste numarul de spermatozoizi si mobilitatea lor. Cu cat cantitatea de sperma ejaculata este mai mare, cu atat mai mari sunt sansele cuplurilor de a concepe. Doza zilnica de arginina recomandata este de 4 miligrame, nutrientul putand fi gasit in branzeturi, lapte, iaurt, pui, carne de porc, fructe de mare, ovaz si nuci.

5. Zinc. Zincul este, de asemenea, foarte important pentru barbati, deoarece de fiecare data cand ejaculeaza, acestia pierd cinci miligrame din acest mineral. Este esential pentru ei sa isi mareasca aportul zilnic de zinc pentru a compensa ceea ce au pierdut. Zincul este cunoscut, de asemenea, pentru imbunatatirea mobilitatii spermatozoizilor si pastrarea ADN-ului in stare buna. Mineralul se gaseste in iaurt, nuci, lapte, branza, fulgi de ovaz si scoici.

De razvan