Cand se discuta despre fertilitate, cei mai multi se concentreaza asupra imbunatatirii fertilitatii feminine. Fertilitatea pare a fi singurul aspect al conceptiei, ceea ce nu este adevarat: fertilitatea masculina este la fel de importanta. Asadar, la fel de important este sa gasim modalitati de stimulare a fertilitatii barbatilor. Si, avand in vedere ca tot mai multi barbati se confrunta cu o calitate scazuta a spermatozoizilor, cu un numar scazut de spermatozoizi si cu probleme de motilitate a spermatozoizilor, infertilitatea masculina trebuie abordata mai in serios ca niciodata.

Problemele de fertilitate masculina sunt de obicei puse in seama obiceiurilor nesanatoase de viata, cum ar fi fumatul si consumul de alcool. Desi unele dintre aceste probleme nu sunt usor de remediat, exista modalitati de imbunatatire a fertilitatii. Chiar si cea mai mica imbunatatire a sanatatii sexuale poate aduce o contributie semnificativa la sansele de conceptie. Si, cand spunem modalitati de imbunatatire a fertilitatii masculine, ne indreptam catre optiunile naturale. Acestea includ o dieta sanatoasa si un program de exercitii fizice, dar mai mult decat atat, includ cateva plante naturale.

In acest articol va vom aduce la cunostinta care sunt cele mai benefice remedii naturale pentru stimularea fertilitatii masculine:

Ginsengul. Cele mai frecvente cauze ale infertilitatii masculine sunt motilitatea scazuta a spermatozoizilor (incapacitatea acestora de a ajunge la ovul) si numarul scazut de spermatozoizi. Ginsengul abordeaza ambele probleme. Mai exact, daca este consumat in mod regulat, ginsengul poate face urmatoarele:

  • imbunatateste calitatea spermei;
  • mareste cantitatea spermei;
  • ajuta la tratarea disfunctiei erectile;
  • imbunatateste performantele sexuale.

Maca. Originara din America de Sud, maca este o planta cunoscuta pentru faptul ca are capacitatea de a stimula fertilitatea feminina. Daca este consumata frecvent, maca poate echilibra secretia de hormoni feminini pentru a spori fertilitatea. Cu toate acestea, aceasta planta are capacitatea de a stimula si fertilitatea masculina. Conform unui studiu, barbatii care au consumat maca in fiecare zi timp de 3 luni au ajuns sa aiba spermatozoizi mai motili, productie mai mare de sperma si mai multa sperma la ejaculare.

Fructul si semintele de Schisandra. Schisandra este o planta foarte eficienta pentru sanatatea ficatului. Aceasta insa are si proprietati de echilibrare a secretiei hormonilor in organism. Totodata, Schisandra creste imunitatea, functiile endocrine si functia sistemului nervos. Studiile arata, de asemenea, ca aceasta planta miraculoasa poate stimula cresterea numarului de spermatozoizi. Nu in ultimul rand, are capacitatea de a combate stresul, un alt factor ce poate afecta fertilitatea masculina.

Yohimbe. Planta Yohimbe se gaseste ca supliment alimentar si este recomandat pentru mentinerea libidoului ridicat, fiind un bun energizant si potentiator sexual. Aceste beneficii ale plantei se explica prin capacitatea sa de a creste circulatia catre tesuturile erectile, combatand astfel impotenta fiziologica si psihogena. Si, dupa cum stim, impotenta, incapacitatea de a sustine erectia, este cea mai frecventa tulburare sexuala in randul barbatilor. Totodata, suplimentul alimentar Yohimbe ajuta la dilatarea vaselor de sange din organele sexuale si la scaderea tensiunii arteriale, crescand excitabilitatea.

De razvan