Conform estimarilor, unul din 8 cupluri are probleme de a concepe un copil sau de a sustine o sarcina. Insa ce nu merge bine? Ce anume provoaca infertilitate? Circa o treime din problemele ce impiedica aparitia unui copil intr-un cuplu este atribuita partenerului feminin. Dar femeile nu sunt singurele care pot intampina provocari in reproducere. Barbatii, de asemenea, pot avea o multime de probleme cand vine vorba de a concepe un copil. De fapt, cercetatorii spun ca problemele spermatozoizilor, cum ar fi numarul scazut de spermatozoizi sau spermatozoizii anormali / nesanatosi sunt principala problema la 25% – 35% din cuplurile infertile.
Iata cateva semne care ar putea indica infertilitate la barbati:
Incapacitatea de a concepe copii. Unul dintre principalele semne ale infertilitatii la femei, dar si la barbati, este neconceptia unui copil dupa o anumita perioada de timp de sex neprotejat. Expertii spun ca, daca incercati sa concepeti un copil prin relatii sexuale neprotejate timp de un an fara succes, ar trebui sa consultati un medic.
Nereguli in regiunea testiculara. Nu este niciun secret ca barbatii au o zona intima extrem de sensibila, despre care nu vorbesc cu mare lejeritate. Dar daca vrei sa ramai insarcinata, este posibil sa fie necesar sa evaluezi acest aspect pentru a te asigura ca totul functioneaza cum trebuie. Indeamna-l pe partenerul tau sa mearga la un medic specialist pentru a-i fi verificata regiunea testiculara pentru eventuale simptome anormale, cum ar fi tumori sau durere, deoarece acestea ar putea fi semne ale ceva mai grav.
Probleme cu functia sexuala. Chiar daca barbatul tau pare perfect sanatos, ar putea totusi sa aiba dificultati de ejaculare, apetit sexual scazut sau disfunctie erectila, acestia fiind alti factori ce te pot impiedica sa ramai insarcinata. Aici, din nou, este nevoie de ajutorul unui medic.
Infectii cronice ale cailor respiratorii. Infectiile respiratorii recurente pot fi un semn al unei boli subiacente mai grave care ar putea cauza infertilitate. Este important sa observati toate simptomele si sa raportati orice banuiala medicului.
Modificari semnificative ale parului facial sau corporal. Nu este de mirare ca hormonii joaca un rol imens in capacitatea fiecaruia de a face copii. Cauta semne ca ai putea avea nereguli hormonale, cum ar fi modificarile drastice ale cresterii sau texturii parului. Totodata, modificarile tenului sau aparitia brusca a unei acnee severe pot indica o anomalie hormonala ce ar putea afecta incercarile de a concepe copii.