disfunctia-erectila

Tratamentele experimentale pentru disfunctia erectila (DE) dateaza cu multe secole in urma, de la cele exotice — cinele cu aripioare de rechin — pana la diferite forme de yoga si suplimente de ierburi rare. Astazi, majoritatea barbatilor apeleaza la micuta pipula albastra, sau la una dintre imitatiile acesteia, ca sa-si imbunatateasca functiile sexuale. Cu toate astea, pilulele de genul lucreaza la remedierea problemei imediate dar nu sunt concepute sa elimine cauza problemei. In timp ce multi barbati beneficiaza de posibilitatea restabilirii functiei sexuale in orice mod posibil, este important de notat ca DE nu consta numai in pierderea performantei in pat ci indica, deseori, o afectiune ascunsa.

DE poate avea legatura cu stresul mental sau emotional care poate necesita alte tipuri de tratament, precum terapia, dar in majoritatea cazurilor, tine de o circulatie proasta a sangelui si ar putea avea legatura cu diabetul, boli de inima, hipertensiune ori sindrom metabolic.

Testarea si tratarea acestor afectiuni este un pas important in dezvoltarea optiunilor de tratament pentru DE, dar studiile au descoperit cateva optiuni naturale pe care le pot folosi barbatii ca sa trateze sau chiar sa previna aceasta afectiune – ceea ce ar trebui sa ia in considerare si barbatii mai tineri.

Iata 4 optiuni simple ce ar putea ajuta la prevenirea sau tratarea DE:

1. Consuma mancaruri bogate in flavonoizi

Un studiu publicat in editia din ianuarie 2016 a „American Journal of Clinical Nutrition” sugereaza ca un regim bogat in mancaruri ce contin flavonoizi poate reduce riscul de DE. Studiul a analizat date de la peste 25.000 de barbati de varsta medie sau mai in varsta, care au participat la studii de sanatate de rutina inca din anul 1986. Cercetatorii au comparat raspunsurile despre atingerea si mentinerea erectiei indeajuns pentru raportul sexual, cu numarul de alimente bogate in flavonoizi pe care l-a consumat fiecare barbat. Barbatii care au mancat mai multe fructe au avut un risc de DE redus cu 14 procente. Barbatii care au consumat un volum mare de fructe bogate in flavonoizi si care au facut exercitii fizice regulat au prezentat un risc redus cu 21 de procente. Alimentele precum ridichile, coacazele, citricele sau vinul rosu au oferit un profil de flavonoide cu cele mai mari beneficii.

2. Ia un supliment de L-arginina

L-arginina este un aminoacid prezent in mod natural in corp, care ajuta la sintetizarea proteinelor. Este, de asemenea, precursorul compusului oxid de azot (NO). NO este vital pentru atingerea si mentinerea erectiei deoarece ajuta vasele de sange sa se relaxeze ca sa suporte circulatia sangelui prin corp, incluziv prin penis. Suplimentarea cu arginina in paralel cu un stil de viata echilibrat poate oferi barbatilor suport pentru o erectie sanatoasa.

3. Mentine o greutate corporala sanatoasa

Kilogramele in plus pot avea un impact semnificativ asupra circulatiei sangelui si pot declansa riscul de afectiuni ce pot exacerba DE. Un studiu publicat in editia din ianuarie 2015 a ziarului „Canadian Family Physician” a descoperit ca 30% dintre barbatii ce au participat la un program de slabit si au pierdut in medie 15 procente din greutatea corporala, si-au restabilit functia sexuala, in comparatie cu doar 5 procente din grupul de control.

4. Ia in calcul terapia hormonala

Dezechilibrul hormonal, indeosebi nivelul scazut de testosteron, poate avea, de asemenea, un rol in DE. Barbatii pot, in mod natural, sa creasca nivelul de testosteron prin implicarea in exercitii fizice pentru slabit. Pentru barbatii in varsta, ai caror nivel de testosteron a scazut, terapia hormonala este o optiune de tratament sigura si efectiva.

Barbatii care au DE nu ar trebui sa ignore aceasta afectiune. La urma urmei, peste 40% dintre barbatii trecuti de 40 de ani se confrunta cu DE. Barbatii care se confrunta cu DE ar trebui sa discute cu doctorul lor despre posibilele cauze si optiuni de tratament si sa faca ajustari stilului de viata ca sa reduca incidenta afectiunii. Barbatii tineri ar trebui sa ia masuri preventive, inclusiv dezvoltarea obiceiurilor unui stil de viata sanatos, precum un regim alimentar echilibrat si mentinerea unei greutati sanatoase, ceea ce poate reduce riscul dezvoltarii DE.

Sursa: Fox News

De Monica