ovulatie

Stiai ca aspectul fizic, dar si starea ta de spirit pot fi influentate de ovulatie? Ovulatia, asociata zilelor fertile din cadrul unui ciclu menstrual are o varietate larga de efecte asupra ta ca femeie si, mai mult decat atat, acestea sunt evidentiate la marea majoritate a femeilor.

Care sunt acele lucruri mult mai evidente in perioada de ovulatie?

Ai simtul mirosului mult mai ascutit

Simtul mirosului devine mult mai ascutit in acele zile in care esti la ovulatie, efectul acesta aparand pe fondul schimbarilor hormonale din organism. Totodata, acest efect poate fi si un semn care te poate ajuta sa iti identifici cu si mai multa acuratete zilele fertile din timpul unui ciclu menstrual.

Poti face sex pentru conceptie si cu citeva zile inainte sa ovulezi

Specialistii sustin faptul ca ai mai multe sanse sa ramai insarcinata daca faci sex cu 1-5 zile inainte, chiar daca ziua ovulatiei este considerata cea mai fertila zi din ciclul menstrual.

In acest sens, explicatia este foarte simpla si vizeaza faptul ca spermatozoizii si ovulul au nevoie de timp pentru a parcurge traseul si a se intersecta in vederea fecundarii. Acestia pot ramane viabili in mediul vaginal chiar si cateva zile sau saptamani, existand, asadar, mari sanse sa ramai insarcinata chiar si atunci cand sexul neprotejat se face cu cinci sau sapte zile inainte de eliberarea ovulului.

Esti mai relaxata decat de obicei

Un studiu efectuat de Universitatea din Texas, SUA, arata faptul ca femeile sunt mult mai relaxate in timpul ovulatiei decat in restul lunii, avand, in acelasi timp, mai putine dureri de cap decat de obicei.

Ai o voce mai stridenta

Nu doar simtul mirosului tinde sa fie mai ascutit, ci, in aceasta perioada, s-ar putea sa te trezesti ca vorbesti ceva mai tare decat de obicei. Specialistii atesta faptul ca aceasta modificare apare, de asemenea, pe fondul schimarilor hormonale care au loc in organism.

Sperma, Ou, Fertilizare, Celula De Sex, Castigator

Ai o inteligenta mai crescuta

Universitatea din Salzburg, Austria, a intreprins un studiu care aduce la cunostinta faptul ca femeile, atunci cand ovuleaza, sunt mai inteligente decat in restul lunii, datorita cresterii in volum a materiei cenusii din anumite zone ale creierului.

Mai mult decat atat, in aceasta perioada, spiritul de observatie se dovedeste a fi mai accentuat, iar abilitatile de recunoastere vizuala mult mai ascutite, ceea ce poate ajuta la memorarea informatiilor, dar si a fotografiilor, poate atunci cand se pune problema unui examen.