De ce avem nevoie sa ne imbunatatim calitatea ovulelor?

Foarte multe femei, atunci cand incearca sa ramana insarcinate, cauta modalitati de imbunatatire a calitatii ovulelor lor. Motivele din spatele acestui lucru se datoreaza in principal faptului ca ni se spune ca, pe masura ce imbatranim, calitatea ovulelor se diminueaza si, prin urmare, sansele de a ramane gravide devin din ce in ce mai mici.

De asemenea, odata cu inaintarea in varsta, riscul de a avea un avort spontan este din ce in ce mai mare, iar pentru ca avortul are legatura cu starea ovulelor, este nevoie sa ne informam cu privire la ceea ce putem face pentru o fertilitate si o sanatate cat mai buna a ovulelor.

Multi medici spun ca fertilitatea la femei incepe sa se diminueze la varsta de 35 de ani, insa acestea pot totusi sa ramana gravide chiar si dupa 40 de ani atat prin cai naturale cat si prin fertilizare in vitro daca sunt sanatoase.

Prin urmare, s-au facut mai multe cercetari asupra unor produse care arata ca pot imbunatati calitatea ovulelor si astfel pot spori sansele de sarcina.

Ce produse sunt benefice in acest sens:

Inainte de a lua orice tip de supliment ar trebui sa discuti cu medicul de familie sau cu ginecologul pentru a sti daca exista efecte secundare sau riscuri asupra sanatatii tale. Aceste produse nu sunt potrivite pentru toata lumea, asa ca ar trebui sa faci cateva analize inainte de a incepe sa le iei.

Totodata, trebui sa ai in vedere ca daca ai probleme in a ramane insarcinata, nu doar ovulele pot fi cauza. Exista multe alte cauze ce pot ingreuna sau duce la imposibilitatea de a concepe un copil.

Coenzima Q10. In Canada au avut loc experimente care au aratat ca soarecii de varsta mijlocie carora li s-au administrat doze de CoQ10 produc mai multe oua si de o calitate mai buna. Aceasta cercetare se extinde acum la femeile de peste 35 de ani, deoarece se crede ca aceasta enzima ar putea fi cheia unei mai bune sanse de reproducere in cazul femeilor mai in varsta.

Melatonina. Melatonina este, de fapt, un supliment care ajuta la imbunatatirea calitatii somnului, dar intr-un studiu recent s-a constatat ca pacientii cu FIV (fertilizare in vitro) care au luat 3 mg de melatonina inainte de tratament au avut o rata de succes mult mai buna decat cei care nu au facut-o. Atentie, insa! Nu se recomanda ca melatonina sa fie administrata mai mult de 3 luni si trebuie oprita (ca cele mai multe suplimente) daca se obtine o sarcina.

DHEA. Un alt supliment care ar putea fi util pentru imbunatatirea calitatii ovulelor este DHEA. Numele sau complet este Dehydroepiandrosterone si este un hormon care se gaseste in mod natural in organismul uman. DHEA este disponibil sub forma de tablete in farmacii si in magazinele de tip Plafar. Studiile arata ca acest supliment imbunatateste calitatea embrionilor, creste sansa de a ramane insarcinata si ajuta la reducerea anomaliilor cromozomiale care sunt considerate a fi cauza a 85% dintre avorturile spontane.

De razvan